Celoroční udržitelné barefoot boty od české značky Bohempia®

Několik let jsme si lámali hlavu nad tím, z jakého materiálu vyrábět kvalitní zimní boty? Konopná látka pro ně není vhodná a vyrábět boty z kůže není v souladu s naší veganskou filozofií. Po dlouhém zvažování a testování jsme vsadili na jednu z nejkvalitnějších a nejpokrokovějších alternativ kůže - recyklovaný semiš Ultrasuede® od japonského výrobce Toray. A byla to skvělá volba!

Pojďme se podívat trochu blíže, z čeho vyrábíme naše barefoot boty

Správnost našeho rozhodnutí nám potvrdila i komplexní studie, kterou si pro své produkty nechala vypracovat návrhářka Stella McCartney. Studie porovnávala ekologický dopad veganské náhražky kůže z recyklovaného mikrovlákna s hovězí kůží z Brazílie. Ze studie vychází, že je nově vyprodukovaná a zpracovaná kůže výrazně větší zátěží pro životní prostředí (z pohledu využití půdy, produkce skleníkových plynů a spotřebované energie a vody).

Zimní vysoké šněrovací barefoot boty ZAVID 2.0 Brown-Black
(Barefoot boty ZAVID 2.0 Brown-Black)

V porovnání s recyklovaným mikrovláknem dopadla nevalně i kůže získaná z ekologického zemědělství ve Francii. I přes nižší uhlíkovou stopu a celkovou zátěž životního prostředí se jedná o čtyřikrát větší zásah do životního prostředí než při výrobě mikrovlákna.

 

Barefoot boty Bohempia® jsou veganské a poskytují maximální volnost a komfort vašim chodidlům

Svršek naší celoroční barefootové obuvi je z mikrovlákenného veganského semiše, který je vyráběný z recyklovaných plastových lahví. Tento materiál má 40letou tradici a stojí za ním více než 15 let špičkového vývoje.

Pro zaručení voděodpudivosti doporučujeme boty před prvním použitím pořádně naimpregnovat univerzálními impregnačními prostředky a impregnaci pravidelně opakovat. 

Boty jsou zateplené veganským kožíškem, který vyrábíme ze směsi recyklovaného polyesteru a bavlny.

Veganská barefoot obuv s bavlněným kožíškem.
(Barefoot boty ZAVID 2.0 Grey-Black)

 Neklouzavá podrážka u barefoot bot Bohempia® je již samozřejmostí

Minulý rok jsme vylepšili podrážku našich barefoot bot přidáním neklouzavého vzorku. Ať už jdete ve městě po mokrých kostkách, nebo si užíváte procházku přírodou po dešti, budete stát nohama pevně na zemi. Přestože má nová podrážka hlubší vzorek, stále si bota zachovává všechny atributy barefootové obuvi: lehkost, širokou špičku a flexibilní tenkou podrážku bez jakéhokoli vyvýšení paty.

Podrážky Bohempia® jsou vyrobeny z přírodního kaučuku a při jeho výrobě nepoužíváme plasty. Jak poznáte, že je podrážka ze 100% přírodního materiálu? Časem se mohou objevit na podrážce bílé kapičky, které jednoduše odstraníte jemným hadříkem namočeným v olivovém oleji.

Prodyšná a antimikrobiální barefootová obuv OLEN Bordo-Black.
(Barefoot boty OLEN Bordo-Black)


Výborná odolnost našich barefoot bot při nepřízni počasí

Déšť, vítr, spadané listí, bláto a padající sníh. S takovými okolnostmi se při pobytu venku běžně potýkáme. Přidali jsme proto po celém obvodu našich barefoot bot vyšší obsázku z přírodního kaučuku. V kombinaci s recyklovaným semišem na svršku boty a veganským kožíškem uvnitř tak budete na výkyvy počasí bezpečně připraveni!

 

Barefoot boty vhodné i do špatného počasí.
(Barefoot boty ROLA Brown-Black)