Přejděte na barefoot - představujeme fyzioterapeuta Denise

Jmenuji se Denis Bezemek a od roku 2016 pracuji jako fyzioterapeut.

K fyzioterapii mě přivedla na jedné straně radost ze sportu a chuť u sportu zůstat i v oblasti pracovní.

Na straně druhé to byly vlastní obtíže, na jejichž úplném počátku byly časté bolesti nohou. V té době jsem si bez hlubších znalostí barefoot chůze všímal, že mě v létě, když chodím více bez bot nebo jen v sandálech či žabkách, bolí nohy mnohem méně.

V pevných zimních botách se bolesti naopak zhoršovaly. A to byl ve své podstatě začátek toho, co se později přerodilo v mou velkou zálibu v barefoot obuvi a profesi fyzioterapeuta.  

Nejdříve jsem vystudoval bakalářský obor na 1. Lékařské fakultě v Praze a následně navázal magisterským studiem na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Tam se barefooty staly předmětem mé diplomové práce srovnávající běh naboso, v barefoot obuvi a v klasické běžecké obuvi. V té době byla práce na takové téma u nás poměrně ojedinělá, zejména její praktická část, a já díky ní získal mnohem širší náhled, prohloubil své znalosti a poznal skvělé lidi pohybující se v této oblasti. A také jsem samozřejmě začal běhat!

Ve své praxi se problematice nohou věnuji i nadále. Nohy nás nosí po světě celý život a jsou doslova naší oporou. Velice trefné mi přijde časté přirovnávání ke kořenům stromů, neboť pokud máme zdravé nohy, prospívá to logicky i zbytku celého našeho těla.

Je asi zřejmé, že když přišla nabídka na spolupráci s Bohempia, ani chvíli jsem neváhal. Hned jsme si podali ruce a dohodli se, že pro vás uděláme barefootový svět o něco přehlednější a dostupnější.

Denis2

Denis Bezemek

Rád bych vás tedy pozval ke sledování našeho naučného seriálu v podobě blogových článků nebo se přihlaste k našemu newsletteru. A navíc, pokud byste rádi zažili úplné jiné nakupování, než na jaké jste byli doposud zvyklí, rezervujte si konzultaci se mnou přímo v prodejně Bohempia v Karlíně. Rád Vám se vším poradím. 

fyzio_barefooot_web


A na závěr: Pokud máte konkrétní potíže nebo bolesti a rádi byste je řešili ještě než se pro barefooty rozhodnete, tak mne neváhejte kontaktovat! :-) Rád vám se vším pomůžu, ať už formou doporučení, rady nebo ambulantní fyzioterapie.

Budu se na Vás těšit,

Mgr. Denis Bezemek

Email: bezemek.denis@gmail.com