Z důvodu velikonočních svátků dojde k mírnému zpoždění s vyřizováním objednávek. Děkujeme za pochopení.

Objevte kouzlo tuhých šamponů a užijte si krásné a zdravé vlasy


Přírodní tuhé šampony jsou v poslední době stále populárnější a není divu. Jsou vyrobené z kvalitních přírodních surovin, bez sulfátů a jiných chemikálií, které jsou často používány právě v běžných šamponech. A jejich použití? Pohodlné a snadné! Tak je pozvěte i do vaší koupelny
.

Proč je dobré používat tuhé přírodní šampony


Používání přírodních tuhých šamponů má přitom celou řadu výhod:

Vzhledem ke svému složení jsou tuhé šampony mnohem šetrnější, účinnější a nezatěžují tolik životní prostředí. Obsahují pouze vysoce kvalitní přírodní látky (například konopný, kokosový nebo olivový olej). Díky tomu vám pomohou obnovit sílu, zdraví a lesk vašich vlasů. Přírodní tuhé šampony pomáhají účinně zmírnit a eliminovat obtíže jako suchá, svědivá a podrážděná pokožka hlavy, stejně jako lupy. Bez obav je mohou používat i děti.

Jeden tuhý šampon vydrží 50 až 80 umytí (podle jeho velikosti a délky vašich vlasů), takže dokáže nahradit několik balení toho tekutého. Někomu dokonce vydrží až 3krát déle. Seženete je v celé řadě variant a vůní, přesně podle toho, jaký potřebujete. Prodávají se v ekologickém balení, bez zbytečných obalů a plastových lahví. Tuhé šampony jsou skvělé na cesty - bez problému si je můžete vzít do letadla, zaberou mnohem méně místa, a navíc je můžete použít i jako mýdlo.

Tuhé šampony jsou zkrátka účinné stejně, ne-li více, než ty klasické. A jejich používáním prospíváte jak sobě, tak naší přírodě. A to už je hned několik pádných důvodů pro to je vyzkoušet, nemyslíte?

konopny-sampon-2

Víte, že…

Slovo “šampon” si do jazyků západní civilizace našlo cestu asi před třemi stoletími, v době koloniální éry - pochází totiž původně z Indie. Je odvozené od slova champo a znamená něco jako tisknutí nebo hnětení. Šamponování tedy bylo spíše něco jako masáž pokožky hlavy vonným oleji, než mytí vlasů. Z Indie pak byla péče o vlasy zavedena do Evropy prostřednictvím koloniálních obchodníků.

Tuhé šampony se běžně používaly mnohem dříve než ty, které známe dnes? Ke změně došlo ve 40. letech minulého století, kdy je z drogerií i koupelen vytlačily šampony tekuté. Přibližně ve stejné době začal na oblibě získávat i plast, který se stal oblíbenou náhradou za méně “pohodlné” a dražší formy obalů ze skla a papíru. A firmy i spotřebitelé se tak vydali na cestu jednorázových plastových obalů.

Přibližně ve stejné době se plast jako materiál stal oblíbeným jako náhrada za méně pohodlné a dražší formy balení, jako je papír a sklo. Zrodil se tak průmysl osobní péče na jedno použití/jednorázové použití.

Používání tuhých šamponů

  • Mokré vlasy jemně namydlete tuhým šamponem tak, aby vám vznikla bohatá pěna.
  • Vmasírujte ji do pokožky hlavy i po celé délce vlasů až k jejich konečkům.
  • Nechte chvíli působit (cca 2 až 3 minuty).
  • Důkladně vlasy opláchněte dostatečným množství vody. Jestli máte pocit, že jedno umytí nestačí, klidně celý postup opakujte.

V případě, že máte jemné, dlouhé nebo kudrnaté vlasy, napěňte nejdřív šampon v dlaních a až potom pěnu naneste. A aby vám šampon vydržel co nejdéle, nechejte ho po umytí uschnout, třeba na mýdlence.

konopny-sampon-3 

Jak si vybrat správný tuhý šampon

Jednoduše podle typu vašich vlasů. V naší nabídce najdete například:

Mátový tuhý konopný pro mastné vlasy
Čistě konopný tuhý šampon pro namáhané vlasy
Heřmánkový tuhý konopný pro suché vlasy

A protože jsou Vánoce, připravili jsme pro vás i výhodný DÁRKOVÝ BALÍČEK PRO ZDRAVÉ VLASY, který pod stromečkem udělá radost vám nebo někomu blízkému.