Už 7 let společně měníme módní průmysl k lepšímu!

Je to neuvěřitelné, tento rok slavíme sedmé narozky a máme velikou radost, že jste u toho s námi. Za tu dobu už jsme společně zvládli doopravdy spoustu věcí. Nadchli jsme se pro to, co děláme, zažili nespočet šťastných okamžiků, stejně tak jako se zapotili při náročnějších situacích. Prošli jsme se po mnoha cizích krajinách, sklidili první snítka úspěchů a obohatili šatník mnoha z vás o pár kousků udržitelné a ekologické módy. 

Za tím vším je dlouhá a dobrodružná cesta, která začala pár nadšenými zákazníky a nyní se pyšníme tisíci objednávkami a rostoucí komunitou skvělých Bohempiáků. Tak pokud vás zajímá, jak jsme se dostali až tam, kde dnes jsme, tak se příjemně usaďte a začtěte se do následujících řádků plných zlomových momentů naší značky.

3 Bohempia (foto Mojmir Bures)-2

Psal se rok 2013... 

Náš zakladatel Tomáš měl na začátku vizi dělat něco smysluplného pro budoucnost naší společnosti. Sebral svoje finance, zkušenosti a když se dozvěděl o konopí, jeho vlastnostech a nevyužitém potenciálu, tak bylo jasno. Konopí byla rostlina, ze které se rozhodl vytěžit maximum. Chvíli hledal, co by z něj asi tak mohl vyrábět a po dvou letech příprav se pokusil přijít na trh s prvními produkty – konopnými tričky, ponožkami a džíny.  

Skoro všechno oblečení mělo úspěch, jen džíny měly své mouchy a nenaplňovaly představu jeho budoucího dokonalého produktu. A tak hledal řešení, co udělat s 2,5 km látky, kterou objednal na jejich výrobu.

Podzim 2015: Džíny nevyšly, vyjdou tenisky? 

Svou konopnou látku se Tomáš rozhodl využít pro výrobu plátěných tenisek. Tentokrát na to šel opatrněji a zkusil svůj nápad před výrobou otestovat publikem na HitHitu. A úspěšně! Vybral požadovanou částku a začal nadšeně vyrábět. Teprve teď se začala formovat značka Bohempia, jak jí dnes znáte.

bohempia_cerven2018_205-2

2017: Jdeme do světa 

Celý rok 2016 jsme pilně pracovali a dodávali tenisky všude po České republice. Pak si nás i všimli naši budoucí partneři ze zahraničí a začali s námi vyjednávat, zda by nebylo možné konopné tenisky posílat i k nim. Chvilku to trvalo, ale v roce 2017 se tak po další úspěšné crowdfundingové kampani, tentokrát na Kickstarteru, stalo. A tak jsme se do toho pořádně opřeli a začali jsme exportovat do zahraničí. 

2018: Druhý HitHit a jdeme vyrábět barefooty 

Klasické tenisky byly ale jen začátek našeho úspěchu. Potřebovali jsme něco, co by nás dostalo ještě dál. "Co začít vyrábět barefooty?" zeptal se Tomáš lidí na Hithitu a ti mu to s nadšením potvrdili. Od přispěvatelů se vybralo neskutečných 808 % a byl to tehdejší rekord českého crowdfundingu. Barefooty se staly skutečným hitem a je to ten vůbec nejoblíbenější produkt až do dnešních dní.

bohempia_image_cerven2019_6191 kopie-2

2020: Začínáme pěstovat vlastní konopí 

Konopné produkty v roce 2020 už bavily spoustu lidí, a tak jsme se rozhodli posunout se ještě dál. Začali jsme pěstovat vlastní konopí, ze kterého máme v plánu vyrábět oblečení. Bude to skutečný historický okamžik, protože 100% lokální oblečení z českého konopí nebylo vyrobeno přes více něž 100 let. Už teď se na to těšíme! Více o pěstování konopí se můžete dočíst v našem článku zde. 

2021: Máme kamennou prodejnu v Japonsku a prodáváme do celého světa 

V roce 2021 se stala neuvěřitelná věc – otevřeli jsme vlastní kamennou prodejnu v Japonsku! Koho by to na začátku napadlo, že budou mít naše produkty veliký úspěch i v tak dalekých krajinách. A nejenom tam, náš e-shop už posílá balíčky do celého světa. O naše výrobky roste zájem ve spoustě zemích, jako je Německo, Rakousko, Finsko, Anglie, Francie... Pro Slovensko jsme spustili jejich vlastní e-shop, v Americe máme dokonce i zaběhlou práci s naším dlouhodobým partnerem.

1-2

2022: Těšíme se na další dobrodružství v naší cestě za lepšími zítřky 

Společně s vámi už 7 let můžeme dělat to, co nám dává smysl a co nás baví. Měníme módní průmysl k lepšímu a shromažďujeme komunitu fajn lidí. Děkujeme za to. 

Rozhodně se ale nezastavujeme a chystáme se dál expandovat, pracovat na nových modelech udržitelného oblečení i barefootů a hlavně neupouštět od stále ekologické a férové výroby v Evropě. 

Těšíme se na dalších společných (minimálně) 7 let, 

Váš Tým Bohempia